Boka

Vi kommer att träna igenom Coronakrisen

2020-03-15 Okategoriserade

Kära medlem på CF Varberg!

Coronaviruset skapar oro och panik i världen just nu, men det finns positiva saker också som vi vill dela med dig.

För det första, DU är väl förberedd för sjukdom. Starka, vältränade människor är svårare att ta kol på och de studsar tillbaka på ett ögonblick. Du har tagit hand om dig själv, ätit bra och är hård som stål. Det är snarare Coronaviruset som är orolig för dig.

För det andra, våren är inte långt borta och vi kommer snart kunna flytta ut passen om det skulle behövas.

För det tredje, vi har nära kontakt med andra boxar i norden och i resten av världen. Vi har allierat oss med de bästa och vi lär från dem så vi kan fortsätta att hjälpa DIG och din familj.

GENERELLA ÅTGÄRDER

På kort sikt gäller fortfarande följande (det rör sig om sådant som ALLTID gäller).

Vad du kan göra:

  • Undvik sjuka människor i den mån det går. Är du sjuk tränar du givetvis inte. Kom inte till boxen för ”bara” stretchning, lugn styrka eller socialt umgänge. Stanna hemma! Om du bara är lite krasslig och känner för att träna finns ett pass i Chalk it appen (under Hemma workouts) som du kan genomföra hemma eller där du har möjlighet att träna. 
  • Tvätta händerna innan och efter pass med mycket tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder. Skrubba kraftigt. Undvik att röra vid ansiktet.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.
  • Torka av all utrustning du har använt. Vi kommer att se till att desinfektionsmedel finns till hands tillsammans med pappershanddukar. Vi har beställt mer.

Vad vi gör

  • Vi har utökat våra städrutiner. Vi torkar och spritar utrustningen varje dag utöver det som görs efter passen när medlemmarna använt sin utrustning.
  • Vi har ändrat om i schemat för att minska antalet människor som befinner sig i lokalen samtidigt.
  • Vi har plockat bort det gemensamma magnesiumet och även våra yogamattor. Du får gärna ta med eget magnesium eller yogamatta/handduk som du kan använda vid övningar på golvet.
  • Vi tar inte emot gäster eller drop-in träning för tillfället.

Prognosen just nu är att väldigt många kommer bli smittade men för oss som tränar och är friska kommer det inte bli särskilt dramatiskt. Försiktighetsåtgärderna är en solidaritetshandling för de som riskerar att bli väldigt sjuka och för att  sjukvården ska få en långsammare smittspridning så de hinner med att hjälpa alla.

PÅ LÄNGRE SIKT

Med tanke på den globala situationen är det möjligt att gym och andra offentliga verksamheter tvingas stänga. Vi lyssnar på all information från regeringen och följer dess riktlinjer.

Skulle vi tvingas stänga, kommer vi inte att sluta coacha eller köra träningspass. Vi kommer att använda sociala medier och andra sätt för att programmera och instruera träningspass. Vi vill att du ska fortsätta träna även om regeringen inte låter dig göra det på Härdgatan 15. Du betalar inte för tillgång till en träningsanläggning. Du betalade för coaching, och vi kan tillhandahålla det online.

Vi fortsätter att publicera träningspass varje dag och vi lägger till detaljerade beskrivningar, liksom alternativ med vanliga saker du kan hitta hemma. Vi kommer också att använda tillgänglig teknik för att leda dig genom pass. Vi står rustade inför utmaningen.

Här är vad du kan göra för att förbereda dig för detta scenario:

Köp en kettlebell eller ett par hantlar. Du kan hitta billiga på Biltema, Rusta, Sportshopen med flera och det finns massor av online-återförsäljare. Välj en vikt som du skulle använda för konditionsträning (12, 16, 20, 24 kg kettlebells är vanliga liksom 5, 10, 15 kg hantlar). Detta kommer att vara din huvudsakliga träningsutrustning hemma. Oroa dig inte: Du kan få till riktigt bra pass med bara en kettlebell eller hantel.

Om du har råd, köp en tung vikt och ett lättare vikt. Kanske några olika. Om du har ytterligare pengar att spendera tar du allt du kanske vill ha. Om du inte har råd eller vill köpa får du vara lite kreativ. Fyll några dunkar med vatten, rengör det gamla däcket i garaget och så vidare.

Skapa utrymme där du kan träna med “CrossFit Varberg online.” Det bör vara cirka 2,5×2,5 m. Undvik att sparka ner TV:n eller göra en burpee på hundens svans.

Skapa Instagram- och Facebook-konton om du inte har det. Vi kommer troligen att använda dessa plattformar för att köra träningspass.

Se till att du kan ställa upp en telefon eller platta så att du kan se och höra oss under onlinepasset.

Ge Internet en mega-high-five.

Vi hoppas att det inte ska bli några pauser i vårt gym men om vi måste stänga kommer vi att göra det.

Men vi lämnar dig inte i sticket. Vi kommer att erbjuda samma entusiasm, programmering och energi via Internet. Du är en person som tränar. Och vi kommer att se till att det fortsätter.

PS: Vi har toapapper över om det skulle krisa hemma 😉

Varför finns CrossFit Varberg?

I förra inlägget skrev jag om min historia och hur jag började med CF och mitt ”why”. Idag tänkte jag skriva om CF Varbergs ”why”. Vår vision: ”CrossFit Varberg ska leverera tjänster inom hälsa- och friskvård som förändrar människors hälsa och livsstil i positiv riktning både i och utanför gymmet.” Vår mission (hur vi ska […]

Läs mer »

Min historia och hur jag hittade till CF Varberg

Vi berättar rätt ofta våra medlemmars resor och historia. Idag tänkte jag berätta min och hur jag hittade kärleken till CrossFit och lärde mig att uppskatta träning. Jag var 28 år, trött och sliten småbarnsmamma. Mina barn var då 3 och 1 år gamla och minsta sonen hade varit och var fortfarande väldigt sjuk vilket […]

Läs mer »

Vi kommer att träna igenom Coronakrisen

Kära medlem på CF Varberg! Coronaviruset skapar oro och panik i världen just nu, men det finns positiva saker också som vi vill dela med dig. För det första, DU är väl förberedd för sjukdom. Starka, vältränade människor är svårare att ta kol på och de studsar tillbaka på ett ögonblick. Du har tagit hand […]

Läs mer »

Säg hej till vår grymma medlem Evelina!

Vem är du?Jag heter Evelina Olsson och är 18år och bor strax utanför Varberg tillsammans med min familj. Till vardags så studerar jag sista året på gymnasiet inom transport och logistik.Utöver det så har jag ett stort fordon och lastbilsintresse som tar upp mycket av min vakna tid tillsammans med mina vänner. Men utöver det […]

Läs mer »

CrossFit kids & teens

Nu kör vi en ny termin av våra barn och tonårsgrupper! Huvudsyftet är att det ska vara roligt att röra på sig. Träning och rörelse är kul! Vi kommer att träna hela kroppen på ett lekfullt sätt och passen kommer bland annat att innehålla: koordination, smidighet, balans, stabilitet, styrka, kroppskontroll och kondition. Även de kognitiva förmågorna […]

Läs mer »
Fler inlägg »