WOD-Kids

Under vårtterminen, vecka 2-15 (1:a tillfälle 17/1), kör vi CrossFitinspirerad träning för barn/ungdomar. 

Vill du ge ditt barn en riktigt bra fysisk grund så passa på nu! Allt sker under övervakning av en kompetent coach som är lärarstudent (Idrott) årskurs 4-6 och har alltså pedagogiken för just den målgruppen samt är utbildad CrossFit Coach.
Precis som med CrossFit för vuxna så satsar vi på kvalitet framför kvantitet när det gäller barn/ungdomsträning hos oss. Vi jobbar med små grupper, max 14 barn, för att coachen ska hinna se individen och inte bara gruppen.

Huvudsyftet är att barnen ska ha roligt genom att röra på sig. Vi kommer att träna hela kroppen på ett lekfullt sätt och passen kommer bland annat att innehålla: koordination, smidighet, balans, stabilitet, styrka, kroppskontroll och kondition.

2 GRUPPER:
7-9 år, Söndagar kl 15-15.50
Träningen i den här gruppen kommer vara lekbaserad dock med inslag av allt ovanstående. Fokus på rörelser med den egna kroppen och enklare redskap.

10-13 år, Söndagar kl 16-16.50
Lite mer fokus på teknik, kroppskontroll och hållning.

Båda grupper kommer få prova på gymnastiska övningar såsom handstående, hjulningar, övningar i räck och ringar, knäböj, burpees etc, samt grunder för de olika lyften, hinderbanor och en massa annat skoj!
Minst 8 och max 14 i varje grupp. Pris: 1600 kr/barn (12 tillfällen)
Vecka 11 och 12 utgår.

Coach: Linda Larsson – utbildad CrossFit Level 1 Tränare samt hon studerar till Idrottslärare och har även sen en tid tillbaka coachat grupper i funktionell träning.

Skicka in din anmälan till: info@crossfitvarberg.se

Wod-kids2Wod-kids1