Rödbetsbröd

Rödbetsbröd

Här kommer två kanontips på hur man kan använda spillet som blir över när man använt en råsaftcentrifug! Båda tipsen är dessutom à la Paleostyle. Jag gillar inte att slänga mat så när jag häromdan hade gjort en rödbets, äppel- och ingefärsjuice med råsaftcentrifugen så experimenterade jag lite. Det resulterade i ett supergott bröd samt saftiga köttfärsbiffar.

Recept Rödbetsbröd:

2 dl krossat linfrö

2 dl boveteflingor

2 msk psyllium

2 msk fiber husk

1 dl mandelmjöl

2 dl valnötter

2 tsk bakpulver

1,5 tsk salt

ca 3 dl rödbets/äppel/morot/ingefärsspill (vad som helst egentligen)

2 dl vatten

3 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform på ca 2 liter med bakplåtspapper. Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt grönsaks/fruktspillet, vatten samt 3 vispade ägg. Häll degen i brödformen och grädda i mitten av ugnen i 80 min.

Köttfärsbiffar:

Ta ca 1 kg köttfärs, blanda med ca 3 dl grönsaks/fruktspill, lite salt, peppar och 1 ägg. Det blir riktigt saftiga och smakrika biffar!

/Annelie