Om CrossFit Varberg

Lite historia, bakgrund och vilka vi är.

Vår Story

Jag, Annelie Markinhuhta, är ägare till CrossFit Varberg. Första gången jag hörde talas om CrossFit var nånstans runt 2010/2011 och kände direkt att det lät som något som jag skulle gilla starkt. Jag jobbade då som personlig tränare/instruktör på Friskvågen som är en av de största träningsanläggningarna i Varberg. En tid därefter skapade jag ett gruppträningspass på gymet som var CrossFitinspirerat. Vi kallade det för xfit. Det tog ganska lång tid, ända fram till december 2012, innan jag själv testade på ett äkta CrossFitpass  på Gjuteriet CrossFit i Falkenberg. Jag föll pladask med en gång! Tecknade medlemskap omedelbart och pendlade till Falkenberg som var närmsta boxen minst 3 ggr/veckan. CrossFit utmanade och inspirerade mig nått enormt och dessutom gav det tydliga resultat redan efter bara några veckor i form av styrka och uthållighet och det syntes på kroppen också vilket blev en trevlig bonus. det Jag fick dämpa min entusiasm på mitt gym genom att inte jämt och ständigt prata om CrossFit, vilket var extremt svårt 😉 Dock började jag köra CrossFitinspirerad träning med många av mina PT klienter. Jag hade länge känt att jag ville starta eget och hade äntligen funnit en affärsidé som jag vågade satsa på. Att CrossFit inte fanns i Varberg som är en expansiv och mycket motions -och hälsoinriktad kommun ville jag såklart ändra på och det var givetvis viktigt att jag skulle vara först! Ett halvår efter att jag testade CrossFit första gången gick jag Level 1 i London och kort därefter registrerade jag mitt bolag och drog igång all planering för att öppna Varbergs första box. I mitten av december 2013, ganska exakt ett år efter min CrossFitdebut, öppnade jag portarna till CrossFit Varberg!

Vårt Coachteam

tony-bw

Tony Ahlberg

Utbildningar:

CrossFit Level 1

CrossFit Level 2

STAC Grundtränarutbildning

Jag är boxens huvudtränare och det innebär att jag är ansvarig för tränarteamet samt sköter all planering av passen. Jag har varit coach på CrossFit Varberg sedan starten 2013 och tog över ansvaret som huvudtränare i januari 2016. CrossFit har varit en stor del av mitt liv de senaste fyra åren, innan dess så vigde jag mitt liv åt hockey i många år. Anledningen till att CrossFit blev min nya passion är den allsidiga träningen, kamratskapen som jag saknat från åren med hockeyn, samt tävlingsmomenten.
Föga förvånande för de som känner mig, så är jag en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, och tränar och tävlar med mycket känslor. Som coach ser jag mig dock som motsatsen. Jag försöker vara lugn och noggrann, med medlemmarnas utveckling mot sitt individuella mål som största fokus. Men jag lovar att ni kommer att få en peppande basröst i örat när det väl krävs:)

Favoritövning: Powerclean
Hatövning: HSPU

Främsta meriter:
Halmstad Throwdown 2014: 1:a
Grid Throwdown (lag) 2015: 1:a

Representerat Team Halland i TV-pucken två gånger

annelie-bw

Annelie Markinhuhta

Utbildningar & Andra Erfarenheter:

CrossFit Level 1

Personlig Tränare & Instruktör, Friskvågen i 5 år

Kursansvarig och lärare på Personlig Tränarutbildning – Katrinebergs Folkhögskola

Fystränare & Personlig Tränare – Högskoleprogram ”Biomedicin med inriktning fysisk träning” Högskolan i Halmstad/Eleiko

Eleiko Strength Coach – Stage 1

Högskolekurser: Idrottsnutrition, Folkhälsovetenskap, Hälsopedagogik, Idrottscoaching samt diverse andra kortare kurser.

TRX – utbildning

Träning har alltid varit en viktig del i mitt liv. I ungdomen och som junior var det längdskidåkning som gällde och jag gick också på Skidgymnasiet i Gällivare. Efter ett antal år som ”vanlig motionär” hittade jag tillbaka till tävlingsidrotten i form av inlines och har deltagit på flertal SM, NM och även Världscuptävlingar. Min egen träning de senaste 10 åren har framför allt bestått av olika typer av uthållighetsidrotter såsom inlines, längdskidåkning, cykling och löpning men även styrketräningen har alltid varit en aktiv del av träningen tills jag hittade till CrossFit.

Det jag älskar med CrossFit är att det är en så varierad träning som också är så komplett. Gemenskapen och glädjen man känner när man är i boxen har jag aldrig upplevt innan och som tävlingsmänniska går jag igång på att man ständigt kan mäta och se sina förbättringar genom att man blir snabbare på WODar, klarar av en viss övning som kändes omöjlig tidigare eller slår personligt rekord på nått lyft tex.

Som tränare kommer jag alltid att fokusera på tekniken och ge alla deltagare feedback på passen vilket jag har med mig från att ha jobbat som personlig tränare i 5 år. Det är också viktigt att kunna anpassa övningarna till deltagarnas olika förutsättningar men samtidigt genom peppning se till så att alla utmanar sig själva.

Favoritövning: Marklyft, men egentligen allt som involverar en skivstång!

Idrottsliga Meriter: 15 SM medaljer i inlines, 78:e plats Vasaloppet (tid 5.58)

linda-bw

Linda Larsson

Utbildning & Andra Erfarenheter:

CrossFit Level 1

Eleiko Functional Trainer – Stage 1

Idrott & Hälsa – Högskolan Halmstad

Driver eget företag med funktionell träning utomhus

Jag är en tjej med många järn i elden. Fyller 29 år till hösten och lever mitt liv tillsammans med min sambo och våra två barn i vårt hus strax utanför centrala Varberg. Jag studerar till grundskollärare i årskurs 4-6 i Halmstad och läser just nu Idrott och Hälsa som är min största passion inom yrket.

Jag älskar att laga mat och har ett stort intresse för hälsa och att inspirera andra människor. Mitt motto är att alltid tänka positivt och prioritera ett stabilt välmående. Att anta utmaningar i livet är ett måste! Jag hittade till CrossFit december 2014 och det var ett rent hallelujamoment vid första passet. Jag hade hittat hem. Mitt intresse för träningsformen och sporten genomsyrades nog mycket vilket ledde till att jag fick påbörja min roll som coach på CrossFit Varberg våren 2015. Jag coachar även våra barngrupper på höstterminen och vårterminen.

De viktigaste egenskaper jag tycker en coach ska ha är lyhördhet, driva människor framåt och framförallt vara tydlig och strukturerad. Jag tränar på hög nivå och har tävlat några gånger inom sporten. Fler blir det.

Favoritövning: Olympiska Lyft! 58 kg snatch, 70 kg clean & jerk och 115 kg marklyft.

johan-bw

Johan Lyckaro

Utbildning:

CrossFit Level 1

Jag har alltid varit intresserad av att leda utveckling. Det är något jag tycker är roligt både i mitt yrke som rektor och som jag hoppas kunna bidra med som coach i boxen.

Att se människor växa och hitta sin egen drivkraft är en häftig resa. Oavsett vilken bakgrund du har så är det ett fantastiskt beslut att börja träna eller att hålla igång din träning.
För några år sedan hittade jag CrossFit och det har förändrat mitt sätt att träna men även hur jag tänker på träning. Med utbildningen till CrossFit Level 1 Trainer så har jag fördjupat min förståelse för vilken bra träningsform det är.

Jag är 36 år, har en fantastisk fru tillika träningspartner, tre barn, två katter, en hund och en alldeles egen kvarn att bo i.
Jag kan stöta 113kg och hoppa 127cm högt från stillastående. Inte illa för någon som nu kvalar in som Master på CrossFit-tävlingar!

lif-bw

Anneli Lif

Utbildningar & Andra Erfarenheter:

CrossFit Level 1

Instruktör på olika träningsanläggningar i 10 år

Flyttat från Gotland på östkusten till västkusten via alla möjliga, och omöjliga orter i Sverige. Bor nu här i stan tillsammans med 2 tonårssöner och min kvinna. Trivs här nära havet och skogen, gillar att vara ute – springa, cykla, gå, ständigt i rörelse. Är utbildad beteendevetare och arbetar som chef inom socialt arbete, just nu med ensamkommande flyktingungdomar. Ett arbete som är nog så utmanande och ställer frågor om människors lika värde, värderingar och inkludering på sin spets.

Utöver mitt arbete så har jag varit coach på CrossFit Varberg sedan starten. Det som gjorde att jag en gång klev in i en CrossFit-box för 1a gången var att jag som långdistanslöpare tänkte att detta måste vara den ultimata utmaningen. Korta snabba wodar med tunga vikter, helt olikt att springa ultramaraton timme efter timme efter…
Det jag gillar med CrossFit är allsidigheten, kondition, styrka och gymnastik i ett. Att träna för att vara funktionell – att aldrig behöva säga nej till en utmaning pga att jag är för svag, för dåligt konditionstränad eller för osmidig. Allt är möjligt.
Som coach tycker jag att det e viktigt att alla gör sitt, för dagen, bästa. Att våga ta i och lägga på vikt, att utmana sig på rodd/löpning etc. Det kanske inte räcker hela vägen idag, men ut ur bekvämlighetszonen och det kommer att räcka imorgon.

Idrottsliga Meriter:

Halvmaraton Löpning, bästa tid 1.22
Flertal Ultramaratonlopp i Alperna

andreas-bw

Andreas Källbom

Utbildningar & Andra Erfarenheter:

CrossFit Level 1

Aktiv CrossFitdomare på tävlingar

En glad, 34 årig östgöte är jag som har hittat ner till västkustens tångdoft och bostadsbrist. Har spenderat de senaste 7 åren i Varberg, Tvååker och Halmstad. Jag bor med min 6-åriga dotter på halvtid, och studerar lite löst efter att precis ha avslutat min anställning hos Försvarsmakten sedan 10 år tillbaka.

Jag njuter av livet! Jag tycker om att se utveckling hos människor och att coacha inom CrossFit ger mig helt klart den möjligheten, det känns nästan lika bra när man ser sina adepter göra PB som att jag själv skulle göra det. Jag har testat väldigt många idrotter och har främst spelat fotboll under hela min ungdom fram tills jag var 23-24 år gammal, sedan dess har det bara blivit lite då och då, och nu har CrossFiten och hinderlöpning tagit över mitt liv mer.
Backar sällan från en utmaning i livet, både på gott och ont, och har fått höra uttryck både som ”idiot, galning och pucko” bara för att jag gett mig på saker jag förmodligen inte behärskar. Så kör inte en ”du vågar aldrig” på mig för det slutar förmodligen inte lyckligt.

Jag är sedan långt tidigare utbildad fotbollstränare, och jag har fått många utbildningar inom fysiskt stridsvärde i Försvarsmakten och har även hållit i många utbildningar och träningspass själv där.

Mina idrottsliga prestationer ligger på en väldigt låg nivå, men under 2016 genomförde jag två halvmaror på under 2 timmar vardera vilket jag är väldigt nöjd med, och jag har planerat en Iron Man under 2018. Sen har jag något att skryta med!

ami-bw

Ami Redkvist

Utbildning:

CrossFit Level 1

Jag bor i centrala Varberg med mina två barn. Jag hittade till CrossFit Varberg och CrossFit som träningsform för lite drygt tre år sedan och hade då ingen träningserfarenhet sen tidigare. Jag är gammal hästtjej och har tillbringat mesta tiden i stallet med egen ponny och sen häst. Tävlade en hel del under ponnyåren men aldrig hållit på med någon lagsport eller satt min fot på ett gym. Jag visste inte ens vad en skivstång var när jag kom till boxen. Mitt första pass var ”Murph”… Känslan och kicken efteråt (när jag återvänt till livet) hade jag inte varit med om tidigare. Kunde träning verkligen vara kul?

Mitt mål då var att tappa i vikt och komma i form. Hade någon sagt till mig att jag ett år senare skulle ha deltagit i en CrossFit-tävling hade jag skrattat. Jag som aldrig tidigare tränat eller ens hållit i en skivstång och såg all träning utan att sitta till häst som ett straff. Vågen visar idag ca -25 kg, men vad vågen säger är inte längre lika viktigt, utan känslan i kroppen. Det är en skön känsla att känna sig stark! Jag tycker det är fantastiskt häftigt att kroppen ställer upp på det jag vill. Om det så är att svinga en kb, lyfta en skivstång över huvudet, springa en mil, eller bara göra en kullerbytta. Orken och energin räcker till så mycket mer idag och gemenskapen som finns i boxen går inte att hitta någon annanstans. Som coach vill jag få andra att se på träning som en belöning för kroppen och inte en bestraffning för eventuella kostval eller inaktivitet. Träning är roligt och ska få dig att må bra, åtminstone efteråt ? Med vilja, tålamod och ödmjukhet kommer du långt oavsett tidigare erfarenheter.

En prestation som jag är extra stolt över är när jag sprang Varbergsloppet. De flesta som känner mig vet vad jag känner inför löpning, men jag tog mig runt och sprang min första mil någonsin. En annan prestation jag är lite mallig över är min Level 1 utbildning, det var ett stort steg utanför komfortzonen.

Mina mål med träningen idag är att fortsätta utmana mig själv och jag hittar gärna nya sätt att göra det på. CrossFit är så mycket mer än att bara stå i boxen och lyfta tungt. Utmana dig med löpning, cykling, simning, vandring, kampsport – ja det mesta där du rör på dig och använder kroppen. Jag gillar CrossFits: ”Be prepared for the unknown” – för du vet aldrig när zombieapokalypsen kommer!

sofia-bw

Sofia Andersson

Utbildningar:

CrossFit Level 1

Idrottslärare

Jag har alltid tyckt om att träna och röra på mig på olika sätt och det är nog just därför jag fastnade för just CrossFit. Att träningsformen ständigt varierar och att man aldrig riktigt vet vad som väntar eller hur jobbigt det blir är tjusningen med just CrossFit. Förutom att hålla pass på CrossFit Varberg älskar jag att vara ute i naturen och springa, cykla, åka skidor eller bara vara. De prestationer jag är allra mest stolt över är att jag genomfört två klassiker, favoritgrenen i den svenska klassikern är Vasaloppet som jag har åkt hela fyra gånger. Den fritid som blir över efter träning och jobb lägger jag just nu på mitt och min sambos hus och trädgård. Att vara ledare är något av den röda tråden i mitt liv, redan som 14-åring startade jag min ledarkarriär som ledare i 4H och till vardags jobbar jag som lärare. Som ledare tycker jag att det är viktigt att alla får chans utvecklas samtidigt som man har roligt. Jag försöker alltid sprida en positiv stämning och vill på det sättet få alla att känna sig välkomna.

Erik

Erik Svensson

Utbildningar:

CrossFit Level 1

Eleiko Basic Gymnastics Trainer

Jag är 28 år och född och uppvuxen i Varberg där jag bor tillsammans med min sambo och dotter. Jag arbetar som snickare.

Min idrottsbakgrund innan CrossFit är kanot, fotboll, handboll och gymträning. När jag inte tränar CrossFit så gillar jag att umgås med min familj och vänner. Gillar även att resa och Kitesurfa. Det jag gillar med CrossFit är att man hittar nya utmaningar hela tiden. Det finns alltid något man behöver bli bättre på och det håller motivationen uppe. Tycker om den goa gemenskapen som finns i boxen.

Oavsett vilken nivå man är på så kan alla köra samma pass och få det så utmanande som man själv vill.
I mitt coachande är jag nog ganska lugn och försöker se till att alla känner att dem får nått nytt tips att tänka på efter varje pass.
Även om man tränat i flera år eller någon vecka så kan man alltid förbättra sig.

På mina pass är jag väldigt noga tekniken. Att se folk utvecklas på passen är väldigt motiverande för mig.

anton-bw

Anton Forsberg

Utbildning:

CrossFit Level 1

Jag är en kille med stort intresse för träning, musik, mat och allt annat som gör livet härligt.
Bosatt i centrala varberg, tillsammans med min sambo och katt.

Till vardags arbetar jag som programmerare/systemutvecklare.
Programmering är något jag brinner för. En kunskap jag försöker att utveckla så ofta jag kan, även på min fritid.

Att sträva efter personlig utveckling, oavsett inom vilket område, tror jag mycket på.
Ta sig utanför sin komfortzon för att ta reda på vad som finns efter nästa hinder och se hur långt man kan gå.
Detta är ett tankesätt som jag försöker applicera i min egen träning och i min roll som coach.

Innan jag fann träningsformen CrossFit, tränade jag på gym i ca: 2års tid.
2015 satte jag min fot inne hos CrossFit Varberg för första gången och blev frälst.
Sedan dess har jag aldrig gått tillbaka till ”vanlig” gymträning.

Det jag gillar mest med CrossFit är gemenskapen, kamratskapen och variationen. Bli snabbare, starkare, smidigare, få bättre kondition och samtidigt få göra det tillsammans med vänner som strävar mot samma mål. Kan det bli bättre?


Vår Box & Utrustning

Boxen är på 450 kvm med en träningsyta på ca 350 kvm. Träningsytan består av den ”stora lokalen” där alla pass hålls samt en ”open gym”-yta på drygt 100 kvm där man kan köra egen träning även under pågående pass.

Alla våra skivstänger samt viktplattor kommer från Eleiko. Vi har  Concept2 roddmaskiner, Assault Air Bikes, GHD’s, kettlebells, medicinbollar, hantlar, bänkar, ringar, rep och två riggar; en i stora lokalen samt en i open gym, ett par lyftarplattformer i open gym, jerk blocks mm.