Nya grupper med Strong Kids startar v 38!

För första gången på länge öppnar vi upp för nya barn och ungdomar till vår populära Strong Kids!

Under höstterminen med start vecka 38 kör vi CrossFitinspirerad träning för barn och ungdomar i åldern 8-13 år.

Vi kommer köra två grupper: 8-10 år samt 11-13 år. Båda grupper kommer få träna bland annat gymnastik, styrka och kondition. Vi kör gymnastiska övningar såsom handstående, övningar i räck och ringar, kroppsviktsövningar etc. Tränar styrka med kettlebells, medicinbollar och skivstång mm och rodd, löpning, cykling och hopprep etc för att träna konditionen. Den äldre gruppen kommer även få träna på de olympiska lyften. Dessutom kan det bli hinderbanor och en massa annat skoj!

Huvudsyftet är att barnen ska ha roligt genom att röra på sig. Vi kommer att träna hela kroppen och passen innehåller bla: koordination, rörlighet, balans, snabbhet, spänst, stabilitet, styrka, kroppskontroll och kondition.

2 GRUPPER:
Strong Kids 8-10 år (födda 07-09)
Söndagar kl 10-10.50, start 24 sep och sista tillfälle 3 dec.
Träningen i den här gruppen kommer ha inslag av allt ovanstående. Fokus på rörelser med den egna kroppen och enklare redskap.

Strong Kids 11-13 år (födda 04-06)
Söndagar kl 11-11.50, start 24 sep och sista tillfälle 3 dec.
Allt ovanstående men lite mer fokus på teknik, kroppskontroll, hållning och stabilitet.

Minst 8 och max 14 i varje grupp. Pris: 1350 kr/barn (10 tillfällen)

Eftersom vi märkt att många är bortresta över loven kör vi inget under höstlovet v 44.

Vill du ge ditt barn en riktigt bra fysisk grund så passa på nu! Allt sker under övervakning av en kompetent coach som är lärarstudent (Idrott) årskurs 4-6 och har pedagogiken för just den målgruppen samt är utbildad CrossFit Coach och utbildad Funktionell Tränare.
Precis som med CrossFit för vuxna så satsar vi på kvalitet framför kvantitet när det gäller barn/ungdomsträning hos oss. Vi jobbar med små grupper, max 14 barn, för att coachen ska hinna se individen och inte bara gruppen.

Maila anmälan till train@crossfitvarberg.se
Anmälan ska innehålla förälders namn, fullständig adress och telefonnummer samt barnets namn och födelsedatum.