Medlemsintervju

90% av våra medlemmar är ”vanliga motionärer” som tränar för att vara starka i vardagen. Här berättar Camilla Bengtsson 49 år, medlem hos oss sen 2015, om vad hon tycker om CrossFit:

”Jag hörde talas om CrossFit av några vänner som höll på med det och blev nyfiken. Jag började med att gå Introduktionskursen. Jag var rätt så nervös när jag kom första gången så det var skönt att börja tillsammans med ett gäng som också var nya. Jag kände direkt att det var en annorlunda och rolig träningsform.

Annorlunda för att man tränar i små grupper och får nära kontakt med coachen. Det finns inga speglar, vilket var väldigt konstigt till en början eftersom jag tränat framför en spegel i alla år. Nu får man istället lära sig att känna efter hur det känns i kroppen när man gör rätt vilket är mycket bättre.

Roligt tack vare överraskningen, alltså man vet aldrig vad som väntar när man kommer hit. Det går att utmana sig själv oavsett vilken nivå man befinner sig på så alla tränar tillsammans utifrån sin egen förutsättning. CrossFit är träningsglädje, utveckling och utmaning. Man blir inspirerad av alla träningskamrater, både de elitsatsande samt alla motionärer som finns hos oss. Sen måste jag också säga att gemenskapen och kamratskapen vi har är grym. Alla kan allas namn. Man hälsar på dom nya precis som man själv blev hälsad på när man var ny.”

Camilla har alltid tränat regelbundet men gjorde en stor livsstilsförändring för 3 år sen när hon gick ner 20 kg i vikt. Hon cyklar och kör lite annan träning också men sen ett år tillbaka har hon satsat mer på CrossFit och det har gett resultat. Hon känner sig mycket starkare i vardagen:

”I somras när jag och min man målade huset och renoverade köket bar jag en massa ställningar och otympliga möbler och min man sa till mig att för några år sen hade jag aldrig orkat det. Jag känner mig mycket mer grundstark idag. Jag ska fortsätta utvecklas och bli starkare för nästa år när jag fyller 50 år ska jag vara den allra bästa versionen av mig själv, nånsin!”

Det tycker vi på CrossFit Varberg är ett fantastiskt bra och inspirerande mål ? Go Camilla!