En skön böna!

Det här är en skön böna: vår medlem sen 2 år tillbaka Annelie Bertilsson, 57 år! Hon är alltid glad och positiv och en riktigt stark kvinna J

Efter mycket övertalning från en vän som redan tränade på CrossFit Varberg så hängde Annelie äntligen med på ett pass och kände direkt att CrossFit var något för henne.

Anledningen till att det krävdes övertalning var för att hon trodde att det bara var för unga och att det var dyrt. Tycker du att det är för dyrt idag var jag ju tvungen att fråga. Nej inte alls svarade hon direkt! Det är en investering och man får verkligen valuta för pengarna!

När jag var med på mitt första pass så var jag inte så nervös för jag tänkte att dessa övningarna kan jag redan men oj så tillplattad jag blev säger hon och skrattar. Jag gjorde ju övningarna fel och min teknik var kass, så jag har fått lära mig om och att göra rätt.

En annan kommentar Annelie fick när hon skulle börja med CrossFit var ”Det är farligt, du kommer bli skadad” Men tvärtom säger Annelie. ”Jag har inte skadat mig men jag har upptäckt mina svagheter och vad jag behöver träna upp. Jag har fått en mycket bättre teknik som jag tar med mig in i vardagen.

Jag gick, för inte så länge sen, tillbaka till mitt gamla gym och var med på ett pass där. Det var 35 pers i salen och trångt. Jag märkte att inget hade förändrats, det var samma personer på passet som när jag tränade där och de hade fortfarande samma vikter på och jobbade med lika dålig teknik, precis som ju jag gjorde när jag tränade där.

Vad är det som är så roligt med CrossFit? ”Utmaningen! Man vet aldrig vad det är för pass, vad det är för tränare. Det är en för alla, alla för en. Alla hjälps åt, ingen är mer än nån annan, man hejar och pushar och skojar. Många skratt blir det!

Vad har hänt rent fysisk med dig? ”Jag är mycket starkare! Jag orkar bära matkassar och mina tunga jävla tvättpåsar till tvättstugan och jag orkar hantera min motorcykel.

Vad kan du säga till andra som är nyfikna men vågar inte testa? ”Se på mig! Ta dig ur din komfortzon så kommer du upptäcka en ny värld. Man växer som människa!

a annelie-b